На територията на страната са проверени 4495-ма, задържаните по ЗМВР са 101 души, съобщиха от пресцентъра на МВР резултатите от полицейските действия за противодействие на криминалната и битова престъпност за последното денонощие.

1350 са проверените МПС, образуваните досъдебни производства по общия ред са 76, бързи производства – 62, бързи производства – 21, съставени са 225 акта за административни нарушения и 262 протокола.

На кооперативният пазар в с.Борован служители на РУП-Б.Слатина са извършили проверка на лек автомобил "Форд Транзит", ползван от 28-годишна от гр.Берковица. В колата служителите на реда открили 4,765 кг нарязан тютюн. Образуван е зявителски материал по описа на РУП-Бяла Слатина. При опит за извършване на кражба от хранителен магазин в с.Омарчево, община Нова Загора е задържан 46-годишен от Кърджали, с многобройни криминалистически регистрации . Образувано е досъдебно производство. Мъжът е задържан първоначално за 24 часа в РУП, мярката е удължена на 72 часа с решение на Районната прокуратура.