Преди години Дивна /Станчева, ако сте забравили или пък изобщо не сте знаели каква е фамилията й/ беше детето чудо на русенската музикална сцена. Постепенно започна да трупа награди от национални и международни конкурси, а всички заглавия за нейните успехи задължително съдържаха „малката Дивна“, сякаш „малката“ беше част от името й. България полудя по нея през 2008-а, когато едва на 11 години спечели в дует с Миро първия и единствен сезон на музикалното риалити по Нова телевизия „Пей с мен“ - предшественик на последвалите певчески тв формати. Година по-късно Дивна записа с Миро песента „Един коледен момент“, която е по негови музика и текст. На 15 септември 2011 година издаде дебютния си сингъл „И ти не можеш да ме спреш“, в който участват и Миро, и Криско, чието дело е и самата песен. Записва и общо коледно парче за българската коледна реклама на „Кока-Кола“ заедно с Богомил, Поли Генова, Орлин Павлов, Орлин Горанов и Лексъс, наречено „Заедно с теб“. И „малката“ окончателно и напълно заслужено отпадна от името на Дивна. Тя вече стана голяма. Но си остана все същата - много чаровна, винаги усмихната, обезоръжаващо добра и невероятно талантлива!  
С известността и славата заваляха поканите за изява в различни тв формати и за рекламни кампании. Едно от последните й участия е в промотирането на John Frieda Brazilian Sleek - новата серия шампоан и балсам за съвършено права коса без фриз. Шампоанът съдържа специален комплекс, който „имунизира“ косата срещу фриза, а балсамът след това спомага допълнително за заглаждането на косъма за права, гладка и лъскава коса. Така правата прическа без следа от фриз вече е на една ръка разстояние. Текстът е на Мануела Геренова от Уебкафе, а гримът - на Росина Георгиева. Заглавието и вътрешните акценти са на редакцията.

Тя е на сцената на сцената от достатъчно време, за да знае как да впечатли не само със страхотния си глас, който безспорно притежава, но и с ефектен външен вид, грим и прическа.
Ти не можеш да я спреш да изглежда така и цяла нощ, дори и ако се развихри на сцената.
Затова и нямам търпение да си поговоря с Дивна за нейните трикове за красота, кожа и коса, особено посред лято. И особено предвид, че термометрите в ранния следобед вече уверено прехвърлят 30 градуса - истински температурен ад за съвършения вид на косата и кожата.
Дивна е точна буквално до минутата - очаквам я в 13.00 часа, идва в 13.00 часа с огромна усмивка и готовност да говори, да споделя, да си побъбрим по женски.
Горещото време предполага да насочим разговора си точно към летните трикове, с които певицата успява да изглежда все така свежа и неустоима. 
„В последната година много внимавам с продуктите, които използвам, и се старая да хидратирам добре кожата си. Задължително поставям слънцезащита още от сутринта“, споделя ми Дивна.
За разлика от нас, хората, които прекарваме доста време в офисите си, на нея й се налага да е повече време в движение и да е изложена на слънце.
Признава, че преди е залагала на продукти за мазна кожа, но установява, че това всъщност повече изсушава кожата, отколкото да й помага. 
„Тотално се преродих, откакто открих хидратацията“
убедена е певицата.
Тя ме изненадва истински, когато казва, че няма специални ритуали за косата си. Дивна е с коса до кръста, права, лъскава и в съвършена форма и здраве.
А, както казах, водим разговора си в жежко време, което може да съсипе и най-внимателно оформената коса. Видът на прическата си тя отдава на внимателното си и педантично отношение към нея.
„Опитвам се максимално да избягвам третирането с преса и с неща, които излишно увреждат косата ми. Оттогава тя просто живна!“, казва Дивна.
Певицата е изключително активна в Инстаграм и натам ме води следващият ми въпрос - дали социалните мрежи могат да са вдъхновение за бюти рутината? 
„Със сигурност!“, категорична е тя.
Допълва, че 
обича да се доверява на близки хора, но винаги разчита и на мнението на специалистите
що се отнася до външния й вид.
„Върху кожата и косата си съм опитвала различни неща“, не крие изпълнителката, която наистина съм виждала в безброй трансформации. „В един момент, както с всичко друго в живота, се оказва, че най-добрият съветник е твоето тяло, твоята кожа и твоята коса. Откакто започнах да се вслушвам в тялото си, се напаснахме“, заявява тя с широка усмивка.
Обича ли да експериментира? 
И още как! 
Но същото това желание да слуша най-вече тялото си я връща към естествения цвят на косата й и дължината, която винаги е поддържала. И, не чак толкова изненадващо, получава куп комплименти за сегашната си прическа.
„Всички, които ме спират, и особено хора, които отдавна не са ме виждали, ми казват - ооо, Дивна, това си ти, моля те, повече не се подстригвай, повече не се изсветлявай с коса Самодивна“, разказва тя.
„Тази приказка е вярна - така, както си се родил и това, което ти е заложено, неслучайно е дадено точно на теб 
и подхожда на личността ти и обикновено след известно пътуване към себе си, човек се завръща към корените си“, добавя певицата.
Тук вече мнозина са си казали, че на Дивна й е лесно, защото сигурно е обградена от цяла армия фризьори и гримьори, особено преди да излезе на сцената. 
Но, не, това въобще не е вярно.
„За косата си се доверявам на фризьорите, с които работя дълги години, но често в динамиката на пътуванията сценичния си грим приготвям сама и ставам все по-бърза и експедитивна в това отношение“, разбива митовете за певиците тя.
И, да, успява да се справи сам-сама, но 
и за това си има своята женска тайна 
- избягва тежкия грим, особено през лятото. 
„Не се чувствам комфортно с него, кожата ми не се чувства комфортно. Така или иначе до края на изявата почти нищо не е останало от грима“, заявява с усмивка Дивна.
Колкото до прическата, тя вече си има своя signature look /характерен вид - б.р./ и се гордее с него. 
„Фиксирах прическата си за участия - обикновено косата ми е полуприбрана, за да може лицето ми да е открито и да се чувствам добре“, обяснява изпълнителката.
Както много жени обаче, 
и Дивна се е изкушавала да провери дали блондинките се забавляват повече 
и преди няколко години постепенно, стъпка по стъпка, става изцяло руса.
Въпреки че и като блондинка тя е зашеметяваща, певицата споделя, че в един момент косата й видимо започва да се изтощава. 
„За първи път през живота си направих много рязка промяна в дължината и направих един много къс боб, а никога дотогава не съм била с толкова къса коса“, обяснява Дивна опитите си да се отърве от русото.
Така, лека-полека, косата й потъмнява отново, но с една уловка - певицата никога не е предполагала, че
обратният процес е също толкова труден, колкото и изсветляването
„Трета година косата ми се отърсва от това русо и вече е в естествения си вид“, посочва тя, видимо по-доволна със своето брюнетско, по-естествено Аз. Само че по-естественото й аз също така включва коса, която няма и следа от фриз, а, както вече каза Дивна, не е фен на пресите и изтощаващите процедури.
Тук за нея на помощ идва серията на John Frieda Brazilian Sleek. 
„Моята коса е много жива и буйна, права, но със склонност да се начупва и да бъде неудържима“, уточнява изпълнителката.
„Серията е един прекрасен вариант за поддържане на косата без фриз, особено през лятото, за да не я мъча с преса или маша“, допълва тя. Никак не е фен на сешоара и когато не го ползва, се чувства най-добре, а така с два продукта - шампоан и балсам - постига точно това, страхотна коса без фриз.
И накрая има да ни сподели и още една малка тайна - една жена трябва да има положително отношение към косата си, да й прави комплименти и да е внимателна към нея и под душа, и извън банята.                   У