Дрифтър ще плати глоба от 3000 лева и ще се лиши от право да управлява автомобил за срок от една година заради опасно улично изпълнение, реши Районният съд в Русе. Търсачът на силни усещания обжалва наложеното от органите на МВР наказание, но магистратите не приеха аргументите на защитата му, че случаят бил маловажен. Точно обратното, съдът посочва, че той разкрива типичната обществена опасност на нарушенията от този вид.
Опасният за околните дрифт е засечен на 21 февруари година. При излизане с десен завой от бензиностанция „Бенита“ на бул. „Липник“, на суха пътна настилка, К.П форсирал двигателя и нарушавайки умишлено устойчивостта на автомобила го поднесъл наляво-надясно около двадесет метра. За негова беда свидетели на нарушението станали двама полицаи, които в този момент се намирали на близкото кръгово кръстовище.
Нарушението е извършено на пътен участък, характеризиращ се със сравнително висок трафик дори в по-късния часови диапазон, в който е извършено. Отделно то е осъществено при извършване на маневра завой, която изисква допълнително внимание при извършването Й, посочва съда. Затова оставя наложеното от органите на МВР наказание в сила, като разпорежда К.П. да плати и разноските по делото. Решението може да се обжалва пред Административния съд.