Изхвърлени на една от поляните до блок 305 в кв. „Чародейка“ боклуци предизвикаха гнева на кмета Пенчо Милков. Възмущението си той изля в емоционален пост във Фейсбук, в който за пореден път призова русенци да пазят чист своя град.
„Боклуци, завивки, маси и остатъци от храна между дърветата. И това е в непосредствена близост до жилищни блокове и места, където си играят децата ни. Моментално звъннах, за да наложа санкции на фирмата, отговорна за сметосъбирането. Оказа се обаче, че районът е бил почистен само преди 2 дни. И после група граждани са се отдали на шумни тържества на открито. Оставяйки тази свинщина...
Наблизо е и блок 403, чиито обитатели системно го красяха с камари боклуци. Настоях да ги почистим и да изградим детска площадка там с надежда, че ужасът ще спре. Уви.
Единственият урок, който не може да се предаде, е как да пазим и обичаме своя град. Този урок се учи вкъщи“, написа Милков.
Кметът припомни, че в целия град са поставени над 610 нови контейнера с по-голям обем, а още 250 нови кошчета са разположени именно на улици, свързващи кварталите, където такива липсваха. И че трябва предназначението им да се осъзнае от всички.                                           У