Националният отбор на България по волейбол за девойки под 19 години замина за Балканиадата в Румъния. Турнирът е от 10 до 14 август в град Миовени и е с участието на седем тима от региона. Съставът, воден от Мила Кьосева, е в група "А" с домакините от Румъния, Турция и Косово. В другата група "В" са Гърция, Република Северна Македония и Сърбия.
В първия си мач българките се изправят срещу туркините. Двубоят е на 10 август от 15 часа. На следващия ден, 11 август, българските волейболистки излизат срещу Румъния от 17:30 часа. Груповата фаза завършва с мач срещу Косово, който е на 13 август от 15:00 часа.
Първите два от всяка група се класират за финална четворка, където се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, докато победените за бронзовите медали. Четвъртият от група "А" и третият от група "В" играят полуфинал за участие в битката за пето място.
"Имаме известни здравословни проблеми. Виктория Коева получи травма в последния ден преди заминаването. Надявам се бързо да се оправи. Целите ни са по възможност да сме в тройката на Балканиадата", коментира за сайта на БФВ старши треньорът Мила Кьосева.
Състав на България за Балканиадата U19:РазпределителкиМихаела Харизанова - Левски СофияСтефка Чифтеева - Локомотив 1929
ДиагоналиВиктория Димитрова - ЦСКАМикалела Стоянова - Левски София
ПосрещачиВиктория Коева - МарицаХристина Пеева - КазанлъкМаргарита Узунова - СлавияАлександра Пейчева - ЦСКАЕдна Тодорова - ЦПВК
Централни блокировачиЦветомира Миткова - Левски СофияБоряна Ангелова - МарицаИвана Ефремова - ЦСКА
ЛибераИвайла Евлогиева - ЦСКАВиктория Арнаудова - ЦПВК