Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш благодари на своите футболисти за сърцатата игра, с която те стигнаха до успеха с 1:0 срещу Арда (Кърджали) в мач от петия кръг на Първа лига. "Черно-белите" съумяха да надиграят своя съперник, въпреки че бяха близо час с човек по-малко на терена заради директен червен картон на Пиер Зебли. Въпреки това, Бирсент Карагарен донесе победата на пловдивския тим, който се изкачи еднолично на първото място в класирането на родния шампионат. 
"Футболистите ми се справиха блестящо. Беше тежко, но те показаха характер. Това, което изисквах от тях, беше изпълнено по най-добрия начин. Днес срещнахме класен противник, особено в атакуващ план, но успяхме да играем добре в защита и не позволихме на Арда да създаде много ситуации пред нашата врата. Това изнерви съперника ни, което беше и нашата тактика.", коментира Томаш.
"Искам да благодаря на нашата публика за подкрепата. Нашият отбор има сърце и днес спечелихме благодарение на сърцатата игра. Все още сме далеч от това, което аз имам като идея как трябва да изглежда тимът ни в игрови аспект, но така се гради колектив. Свалям шапка на моите футболисти.", допълни наставникът на Локомотив.
Старши треньорът на "смърфовете" разкри, че доброто начало на полувремената на неговия отбор се дължи на допълнителна работа и тренировки.
"През миналия сезон влизахме много трудно в мачовете. Затова сега работим усилено върху този аспект от играта и е видно, че усилията ни дават резултат. В мача срещу Хебър (Пазарджик) реализирахме гол в 36-ата секунда след началото на срещата, днес пък отбелязахме в 19-ата секунда на втората част. Въпреки това, знам, че трябва да бъдем здраво стъпили на земята. Има много неща, които трябва да поправим, но вярвам, че всичко ще бъде наред за Локомотив.", завърши Томаш.