С 460 000 паунда седмична заплата в „Манчестър Юнайтед“ Кристиано Роналдо е един от най-богато възнаградените футболисти в света. Но кои сме ние да му броим парите, след като дори управата на „червените дяволи“ не смее да гъкне срещу изцепките му!
В началото на лятото за нов мениджър на отбора е назначен нидерландецът Ерик тен Хааг. Човекът, на когото разчитат, че ще възроди тима, започва да работи по селекцията. В плановете му е и Роналдо, който, въпреки че вече е на 37 години, продължава да е със статута на първа звезда.
Само че звездата не намира за необходимо да участва в подготовката. Има нужда от повече почивка. Размотава се в родината си и по разни острови. Твърди, че поддържа форма с личен треньор и физиотерапевт.
„Манчестър Юнайтед“ вече влиза в първи контроли, но португалецът все така е далеч от отбора. Почива активно и говори с мениджъра чрез медиите.
На 31 юли, само седмица преди началото на първенството във Висшата лига, благоволява все пак да се яви за последната проверка на „Олд Трафорд“ срещу „Райо Валекано“ /1:1/. Започва като титуляр, на почивката е сменен, а после си прибира сака и си тръгва, без да дочака разбора на Ерик тен Хааг. Нидерландецът ще смънка после на пресконференцията, че поведението на португалеца е „неприемливо“. Ръководството все така мълчи и не дава никаква оценка за „професионализма“ на звездата, който, видите ли, се цупел, защото искал да премине в суперотбор-участник в Шампионската лига.
И децата знаят, че след такива изцепки всеки футболист от сериозно първенство в Западна Европа ще отнесе жестоки глоби. Но не и Роналдо. Той може да прави каквото си иска, защото знае, че зад гърба си има умопомрачителни лични спонсорски договори. И че тези спонсори пряко влияят на грандовете. Просто пачките принуждават управата да мълчи и да трае.
Иначе вече всеки фен на „Юнайтед“ е убеден, особено след позорната домакинска загуба в първия кръг срещу „Брайтън“ /Роналдо влезе като резерва/, че подигравките на португалеца трябва да го отведат колкото може по-далеч от „Олд Трафорд“. И колкото може по-бързо!