Футболистите на „Дунав“ ще се срещнат днес от 18 часа с домакините си от „Созопол“ в последния мач от 4-ия кръг в първенството на Втора лига. Преди двубоя „Ботев 2“ /Пд/-“Миньор“ /Перник/, който се игра късно вчера, русенският отбор дели трето-четвърто място със „Спартак“ /Плевен/. И двата тима имат по 7 точки. При победа дунавци ще излязат на върха като еднолични лидери с актив от 10 пункта, а при равенство ще се изравнят в челото с „Етър“ и „Струмска слава“. Тимът на „Созапол“ е последен с нулев актив при голова разлика 0:8.
„Въпреки че съперникът ни е в дъното на таблицата, не бива да бъде подценяван по никакъв начин. Гледах на живо мача на „Созопол“ срещу „Литекс“ в Ловеч. Ловчанлии спечелиха с 3:0, но не мисля, че разликата в класите беше толкова сериозна. Чака ни много труден мач срещу отбор, който няма накъде да отстъпва. Такива тимове са най-опасни, защото ще търсят победата с всички средства“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков.
Вчера сутринта русенският отбор замина за Бургас без Денислав Минчев, който ще пропусне мачовете до края на сезона, и без Мартин Костадинов. В Русе остана и получилият контузия в коляното Александър Кирилов.
А опашкарят „Созопол“ наистина не е чак толкова слаб отбор. Разполага и с опитни футболисти като 36-годишния капитан Диян Молдованов, играч със стаж в „Нафтекс“, „Пирин“, „Славия“, „Монтана“, „Локо“ /Пд/. Звездата в атака е техничният бързак Ерик Почански /на снимката/, комуто преди години предричаха голямо бъдеще. Той навъртя мачове за  „Монтана“, „Локо“ /ГО/, „Берое“, „Етър“, а в един момент дори бе привлечен в „Лудогорец“, но записа двубои само за втория разградски отбор.
Титуляр за „Созопол“ в първите кръгове беше Петър Вуцов, син на Велислав Вуцов. За разлика от брат си Светослав, който е вратар на „Славия“, Петър е полузащитник.
До 2020 година старши треньор на „Созопол“ беше речовитият Мартин Димов. Той може би е национален шампион по интервюта за всякакви медии. До оставката му негов помощник бе брат му Маргарит Димов. После в ръководството настъпиха промени. Румен Димов стана изпълнителен директор на клуба, а Маргарит Димов смени брат си начело на отбора.
Мачът днес ще започне в 18 час и ще бъде излъчен по „Диема“.