Момчил Михайлов-Момо е добре познат като награждаван фотограф, графичен дизайнер, гримьор, автор на театрална музика и звуков дизайн, накратко - артист. Мнозина са слушали негови изпълнения като клавирист на някои от най-запомнящите се групи в Русе, достатъчно е да споменем „GORR“ и „Hit Bottom“, свирил е с някои от най-добрите музиканти на града и страната, а пред камерата му са заставали местни и световни звезди - музиканти, актьори, топ модели... През април видяхме изложбата му от избрани театрални плакати, последвана от практичен уъркшоп по графичен дизайн на плакат, а последните две пандемични лета го виждаме като водещ на „Ruse Summer Fest“. Чували сте го и с бутиковото му дуо „GOТTOUCHТT“, с вокалист Ваяна Макавеева-KOPRIVA. Има и още... Тук обаче говорим за личния музикален проект на Момчил Михайлов, който, за да няма двусмуслици, носи добре познатото име - МОМО. Като солов изпълнител тепърва предстои да го виждаме и сега русенци имат възможност да чуят музиката му на живо за втори път след експерименталния му концерт в Нощта на музеите през май.
Концертът му на 12 август ще бъде в по-голямата си част от нови, несвирени на живо пиеси, а като основен инструмент МОМО е избрал китарата - нетипичен ход за него. Както той споделя - китарата е най-подходящият интрумент да разговаря с публиката си на живо, поне засега, докато все още има технически ограничения музиката му да прозвучи на сцена както ще звучи в дебютния му албум - с многопластови хармонии, спонтанни акценти, спотаени ритмични фигури и глас, преминаващ през ефекти в реално време, всичко това смесено със звуци от окръжаващият ни свят, които той записва по време на близки и далечни пътувания.
Към момента музиката на МОМО е почти незвъзможно да се изсвири на живо от сам човек и за да излезе на сцена, той е преаранжирал някои от авторските си пиеси по начин, по който само присъстващите на концерта ще ги чуят. Повече за предстоящото събитие МОМО споделя в постовете си в социалните мрежи, там разкрива защо името на концерта е „Откъси от Бъдещето“ („Excerpts from the Future“), а за да разберете какво има да ви каже с музика - посетете концерта в Русе на 12 август на кея, под Вития мост. Той е част от лятната програма на фестивала „Реките на града“ и по традиция входът е свободен, но всеки може да подпомогне артиста със сума по избор на място. Той, от своя страна, ще ви поведе на емоционално пътуване през неговите много лични светове.