Новият старши треньор на Олимпик Марсилия Игор Тудор стартира с убедителна победа с 4:1 при домакинството на Реймс в първия кръг на първенството на Франция по футбол. Тудор не бе приет радушно от публиката в началото на мача и на стадиона се чуха освирквания, когато говорителят обяви името му. 44-годишният хърватин замени аржентинеца Хорхе Сампаоли, който напусна клуба през лятото заради неразбирателство със собствениците по отношение на трансферната политика.
Домакините поведоха в 13-ата минута след автогол на белгиеца Вут Фаес. Пет минута по-късно Ченгиз Юндер пропусна да отбележи нов гол за Олимпик Марсилия, а в 25-ата и Валентен Ронжие не успя да се разпише.
Второто попадение бе дело на португалеца Нуно Тавареш, който покачи на 2:0 в първата минута на добавеното време на първото полувреме.
През втората част влезлият като резерва колумбиец Луис Суарес реализира за 3:0 в 75-ата минута.
Гостите от Реймс намалиха в 84-ата минута чрез Фоларин Балогун, а в четвъртата минута на добавеното време на срещата Луис Суарес оформи крайното 4:1 за състава от Марсилия.
„Двубоят се игра при доста високо темпо. На момента искахме да намалим скоростта, но треньорът ни караше да натискаме още повече. Работим сериозно и на тренировките“, заяви футболистът на Олимпик Марсилия Жонатан Клос.
В следващия кръг Олимпик Марсилия гостува на Брест, а Реймс приема Клермон.
Мачове от първия кръг на първенството на Франция по футбол:
Олимпик Марсилия – Реймс – 4:1
Тулуза - Ница - 1:1
Лил - Оксер - 4:1
Анже - Нант - 0:0
Монпелие - Троа - 3:2
Ланс - Брест - 3:2
Рен - Лориен - 0:1

от събота:
Клермон - Пари Сен Жермен - 0:5
Страсбург - Монако - 1:2

от петък:
Олимпик Лион - Аячо - 2:1