Футболистът от Сиера Леоне Мохамед Буя Турай пропусна собствената си сватба, за да се присъедини към шведския елитен Малмьо. Той бил заместен на церемонията от брат си, разкри нападателят пред шведския вестник Aftonbladet.
Сватбата била насрочена за 21 юли, но от Малмьо поискали футболистът да пристигне възможно най-бързо и да бъде представен официално от клуба на 22 юли.
Именно затова трябвало братът на Мохамед Буя Турай да го представлява на щастливото събитие и пред булката Суад Байдун.
„Церемонията беше на 21 юли в Сиера Леоне. Но аз не бях там, защото Малмьо поиска да отида по-рано“, разказа футболистът, който публикува свои снимки заедно със съпругата си, облечени със сватбени дрехи преди да замине за Швеция.
„Снимахме се по-рано, така че изглежда все едно съм бил там. Но не бях. Брат ми трябваше да ме представлява на истинската сватба“, добави още Буя Турай в социалната мрежа Twitter.
Той подписа с отбора на Малмьо след като прекара последните два сезона в китайското първенство и влезе като резерва в края на мача срещу Дюделанж (Люксембург) от третия квалификационен кръг на Лига Европа, завърши с успех 3:0 за шведския състав.
Нападателят все още не се е виждал със съпругата си след сватбата, но обеща скоро да има меден месец заедно. „Първо да спечелим първенството, а тогава ще отида и на меден месец“, заяви още Мохамед Буя Турай.