Отборът на Олимпик Лион постигна победа като домакин на Аячо с 2:1 в среща от първия кръг на френската Лига 1. Домакините поведоха с два гола след попадения на бразилеца Тете в 12-ата и на Александър Лазакет от дузпа в 22-ата минута, а гостите намалиха също от дузпа в 31-ата минута чрез Тома Мангани.
Двата състава приключиха с по 10 човека на терена, тъй като в 27-ата минута вратарят на Лион Антони Лопеш получи директен червен картон за груб фаул, а в добавеното време на първата част заради втори жълт и съответно червен играта напусна и Ромен Амума от завърналия се във френския футболен елит Аячо.
Лаказет остави отлични впечатления в двубоя при завръщането си с екипа на Лион, като освен гола, той записа и асистенция за първото попадение на Тете. Дузпата за Олимпик Лион пък бе отсъдена за нарушение на Седрик Авинел.
В 27-ата минута португалският страж Антони Лопеш предизвика втората дузпа в срещата с грубо нарушение срещу противников играч и опитният Мангани не сгреши при изпълнението, правейки резултата 2:1.
През второто полувреме, останали с човек по-малко, двата състава не успяха да си отбележат нов гол, като в 59-ата минута резервният вратар на домакините Реми Риу спря атака на Риад Нури и удар на Мунаим Ел Идриси, а в 86-ата минута 19-годишният Брадли Баркола пропусна да вкара трето попадение за Лион.
Надеждите в клуба са да се бори за място в евротурнирите през този сезон с новия американски собственик Джон Текстър.
В следващия си мач Олимпик Лион гостува на Лориен, а тимът на Аячо приема Ланс.
Мачове от първия кръг на първенството на Франция по футбол:
Олимпик Лион – Аячо - 2:1

по-късно днес:
Страсбург – Монако
Клермон – Пари Сен Жермен

в неделя:
Тулуза – Ница
Лил – Оксер
Анже – Нант
Монпелие – Троа
Ланс – Брест
Рен – Лориен
Олимпик Марсилия - Реймс