Байерн Мюнхен започна защитата на титлата си в германското футболно първенство с впечатляваща победа с 6:1 като гост на Айнтрахт Франкфурт в среща от първия кръг. Шампионите поведоха с 5:0 още през първото полувреме срещу първенеца в Лига Европа, на който през следващата седмица предстои двубой с Реал Мадрид за Суперкупата на Европа.
Гол при дебюта си реализира новото попълнение на баварците Садио Мане, а две попадения отбеляза Джамал Мусиала.
Йозуа Кимих откри за гостите още в петата минута на мача, вкарвайки страхотен гол за 1:0. Само пет минути по-късно Бенжамен Павар покачи на 2:0 за гранда от Мюнхен.
Бразилецът Тута пропусна добра възможност за домакините в 13-ата минута, а Джамал Мусиала пропиля нов шанс за Байерн две минути след това. 
Пристигналият през лятото Садио Мане отбеляза първия си гол в Бундеслигата в 29-ата минута, правейки резултата 3:0, а в 35-ата Мусиала се възползва от асистенция на Томас Мюлер и вкара четвъртия гол във вратата на Айнтрахт. Малко преди това Мане можеше също да се разпише отново, но пропусна. Две минути преди почивката Серж Гнабри увеличи преднината на Байерн Мюнхен на 5:0 отново след подаване от Мюлер.
Домакините вкараха топката във вратата на противника в 56-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Футболистите на Айнтрахт Франкфурт все пак върнаха едно попадение в 64-ата минута чрез Рандъл Коло Муани, а в 83-ата Джамал Мусиала вкара втория си гол в мача за крайното 6:1 за гостите.
„Първото полувреме беше изключително. Не мисля, че винаги ще е така, но след двата мача, които изиграхме до момента, можем да сме доволни“, каза старши треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман.
В следващия кръг от Бундеслигата Байерн Мюнхен приема Волфсбург, докато Айнтрахт Франкфурт гостува на Херта Берлин.
Срещи от първия кръг на първенството на Германия по футбол:
Айнтрахт Франкфурт – Байерн Мюнхен - 1:6

по-късно днес:
Унион Берлин – Херта
Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм
Волфсбург – Вердер Бремен
Бохум – Майнц
Аугсбург – Фрайбург
Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен

в неделя:
Щутгарт – РБ Лайпциг
Кьолн – Шалке 04