Шарл де Кетеларе е поласкан от сравненията с Кака и новото попълнение на Милан се надява да постигне също толкова много с клуба като бразилеца. 21-годишният белгиец бе представен днес след трансфера на стойност 32 милиона евро от Клуб Брюж.
Плеймейкърът подписа за пет години с Милан.
Кака игра за Милан от 2003 до 2009 и отново през сезон 2013/2014. С "росонерите" той спечели Шампионската лига през 2007 като голмайстор на турнира, а освен това през кариерата си стигна до "Златна топка" и световна купа.
"Гледал съм много Кака. Той бе фантастичен играч", заяви Де Кетеларе по време на представянето си.
"Аз си имам своите силни страни, но се надявам да имам идентичен принос като неговия. Милан е отбор с история и традиции. През него са минали куп легенди, но сега е по-важно да се съсредоточим върху бъдещето. Точно това се старае да прави ръководството.
"В последно време видях как отборът привлича млади футболисти и ги развива. Тук играчите стават по-добри и самият клуб става по-успешен. В Милан се разчита на младостта и се надявам и аз да получа възможност за изява.
"За Милан една от големите цели е Шампионската лига. Не знам колко трудно ще бъде да спечелим купата, но знам, че ще направим всичко по силите ни. Първо трябва да се преборим за излизане от групите и след това трябва да играем силен футбол в елиминациите".