Новият сезон във Висшата лига на Англия започва този уикенд, а мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс вече има сериозни кадрови проблеми, след като двама от основните му футболисти влязоха в лазарета за дълго време.
Десният краен защитник Рикардо Перейра няма да може да играе поне шест месеца, тъй като има скъсан ахилес. В същото време крилото Харви Барнс ще трябва да почива поне няколко седмици заради травма в коляното. И двамата получиха травмите си в контролата със Севиля миналата седмица.
28-годишният Перейра не може да се отърве от травми, след като през 2020 година скъса кръстни връзки в коляното. Роджърс уточни, че фланговият бранител вече е бил опериран заради ахилеса.
"Всичко изглеждаше много добре, но се появиха контузии на основни играчи в мача със Севиля", каза северноирландският мениджър преди домакинството на Брентфорд в неделя. 
"За съжаление Рикардо ще бъде извън игра около шест месеца. През лятото концентрирахме идеите си върху играта на крайните бранители и е много жалко това, което се случи, тъй като в последните години той е преследван от малшанс. Отсъствието му е сериозна загуба за нас, но всички ние трябва да го подкрепим. Надявам се, че отсъствието на Харви няма да е много дълго. В първия момент не мислехме, че е нещо сериозно, но може би няма да може да играе няколко седмици. Като изключим тях двамата, останалите в тима са здрави", допълни Роджърс.
Лестър завърши на осмо място през миналия сезон, но клубът не е взел нито един нов играч това лято. Преди дни стана ясно, че вратарят Каспер Шмайхел, който бе неизменен титуляр през последните 11 години, напуска, за да премине във френския Ница.