Търсейки подсилване предвид предстоящото Световно първенство, Камерунската футболна федерация съобщи в петък, че крилото на Брентфорд Браян Мбеумо иска да играе за Камерун.
Той ще бъде третият футболист от националния отбор на Франция до 21 години, който иска да заиграе за Камерун през тази година. По-рано ФИФА одобри молбите на крилото Жорж-Кевин Нкуду и халфа Оливие Нчам. Те имат корени от Камерун и никога не са играли за мъжкия отбор на Франция.
Мбеумо, който ще стане на 23 години в неделя, премина в Брентфорд от френския Троа през 2019 и помогна на лондонския клуб да спечели промоция във Висшата лига преди година. Той вкара 4 гола за Брентфорд, който впечатли в първия си сезон в елита и завърши на 13-о място.
В Камерун заявиха, че Мбеумо е "мотивиран от подновеното доверие" на федерацията, която в момента е ръководена от Самуел Ето'о, и от професионализма, с който е управляван националният отбор.
Селекционерът на Камерун Ригобер Сонг игра на четири световни първенства между 1994-а и 2010-а и е единственият футболист, който има повече мачове за тима от Ето'о.
Камерун попадна в група с Бразилия, Сърбия и Швейцария на турнира в Катар, който започва на 21-ви ноември.