Президентът на Българската федерация по тенис (БФТенис) Стефан Цветков получи сериозно признание от световна институция в спорта. Той става посланик на организацията PAC-12 за Централна и Източна Европа, като част от стратегията за експанзия на влиянието извън САЩ. 
Конференцията на колежанския спорт функционира с големи мащаби зад Океана, но има идея да разшири периметъра на действие и в Европа.
PAC-12 е известна като „Конференцията на шампионите“ и има повече спечелени национални титли на САЩ между участващите в нея Университети, спрямо всяка друга конференция на Щатите. Това е Тихоокеанската дивизия с висшите училища на щатите Аризона, Калифорния, Колорадо, Орегон, Юта и Вашингтон.
Цветков, който ръководи Българската федерация по тенис от 14 години, заема и други престижни позиции в спортни организации. Той е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF), председател е на комисията за развитие на веригата за жени ITF Women’s Circuit, член е н комисията на атлетите към ITF, бил е и вицепрезидент на Европейската тенис асоциация.
В последните четири години той ръководи и организационния комитет на турнира Sofia Open от ATP сериите, който е лицето на българския тенис пред света на най-високо ниво.
Последните седмици донесоха радост за Стефан Цветков и на друго ниво – българският отбора за девойки до 18 години постигна исторически успех със завоюваната Европейска титла на първенството във Франция. Националите при юношите до 14 години влязоха в топ 8 на световното първенство в тази възрастова група, а още два български състава - момичетата до 16 и до 12 години, стигнаха до най-добрите осем на континента.