36-годишният Горан Драгич обяви, че ще бъде част от националния отбор на Словения по баскетбол през лятото. За словенците предстоят мачове от втория етап на квалификациите за Световното първенство през 2023 година, както и Евробаскет 2022 през септември.
Драгич, както и другата голяма звезда на Словения Лука Дончич, облече националния екип в двубоя срещу Хърватия от световните квалификации по-рано това лято. Участието на ветерана на Европейския шампионат обаче бе под въпрос, но след като финализира договора си с Чикаго Булс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, той ще може да се включи навреме в подготовката на националния тим.
„Върнах се“, написа Горан Драгич в социалните мрежи – новина, която бе потвърдена и от Словенската федерация по баскетбол. С участието на Драгич и Дончич отборът, воден от старши треньора Александър Секулич затвърждава статута си на един от фаворитите за медалите на Евробаскет 2022.
На първо време за Словения предстоят два мача от пресявките за Мондиал 2023 – домакинство на Естония на 25 август и гостуване на Германия на 28 август в група J.
На Европейското първенство ще играе срещите си от група В в Кьолн (Германия), където освен на домакините ще бъде още в компанията на Унгария, Литва, Босна и Херцеговина и Франция.