Най-младите баскетболистки в националния отбор на България за девойки до 18 години - ненавършилите 16 години Моника Борисова и Деница Манолова, попаднаха в топ 10 в две от най-важните индивидуални класации на Европейското първенство в София, Дивизия Б, след изиграването на всички мачове от първата фаза на турнира.
Гардът Моника Борисова е трета във временната класация по асистенции. Българката има 6 завършващи подавания средно на мач, като пред нея се нареждат ирландката Мария Алис Кийли със 7,5 и хърватката Ивона Яковлевич със 7. Борисова е и в топ 10 на още една индивидуална класация – при наказателните удари, където е девета със 75 процента успеваемост.
Другата 15-годишна в състава на България Деница Манолова заема шесто място по спечелени борби средно на мач – 9,7. В две от срещите тя направи „дабъл-дабъл“, което й отрежда шестата позиция и по този показател. Заради силното си представяне Манолова беше номинирана за най-полезен състезател в гласуването сред феновете.
Довечера Борисова и Манолова ще изведат българския тим срещу Португалия на четвъртфиналите на Европейското първенство от 18:15 часа в зала „Универсиада“ в София.