Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау заяви, че тимът му не е в позиция да привлече който си иска да футболист.
"Свраките" се превърнаха в един от най-богатите клубове в света след смяната на собствеността през миналия сезон, когато дългогодишният мажоритарен акционер Майк Ашли продаде дела си на Публичния инвестиционен фонд, който се контролира от кралското семейство на Саудитска Арабия.
През януари новите собственици вложиха около 94 милиона лири за трансфери на нови играчи, за да спомогнат за оцеляването във Висшата лига, а досега през лятото бяха дадени още 55 милиона за вратаря Ник Поуп и защитниците Мат Таргет и Свен Ботман. В атака обаче Нюкасъл все още не е взел нито един играч.
"Финансовият феърплей несъмнено ще ни повлияе в следващите няколко години. Нашите ръце не са развързани, както се спекулира в медиите, за да можем да вземем който си поискаме играч и да плащаме космически трансферни суми и заплати. Трябва да бъдем умни и да взимаме правилните хора при финансовите ограничения, които имаме", каза Хау.
"Работим сериозно, за да привлечем нови хора. Активни сме на трансферния пазар и ще видим дали ще можем да вземем нови играчи преди затварянето на прозореца", добави той.
В събота Нюкасъл приема новака Нотингам Форест, а мениджърът на "свраките" не скри, че мечтае да спечели трофей един ден.
"Това ми е мечтата, да спечеля титла или някоя купа, да постигна големи неща за клуба. Трябва да мечтая смело заради целия клуб. Това не означава, че ние ще го постигнем ей така - това е мечта и ние трябва да работим всеки ден за нея. Всеки ден аз изисквам от екипа ми и футболистите да направят тази мечта реалност", каза още Хау.
За двубоя с Нотингам Форест от групата на Нюкасъл ще отсъства единствено халфът Джонджо Шелви.