Германският Вердер Бремен ще привлече нови футболисти до края на трансферния прозорец, само ако се сдобие с допълнителни средства от продажбата на други играчи, съобщи един от директорите на клуба Франк Бауман.
„Не успяхме да постигнем планирания трансферен излишък към момента и надхвърляме бюджета за заплатите. Предприемаме известен риск с това“, заяви Бауман.
„Знам, че феновете ще попитат, защо не взимаме още попълнения, но всички трябва да са наясно, че не можем да си позволим повече нови играчи, дори под наем, поне що се отнася до заплатите“, добави Франк Бауман.
Футболистите на Вердер Бремен ще започнат сезон 2022/2023 в Бундеслигата с гостуване на Волфсбург в събота, 6 август. Клубът имаше доста финансови проблеми в последните години, а пандемията от коронавирус вложи още ситуацията.
Бауман предупреди, че сега ръководството трябва да е много внимателно до 1 септември, когато приключва трансферният прозорец: „Трябва да продължим да гоним положителни бизнес резултати в следващите години.“