Отидохме като отборът с най-нисък ранкинг и никой не очакваше този успех от нас, но ние вярвахме в нашите възможности, каза треньорът на националния отбор на България по тенис за девойки до 18 години Михаил Атанасов.
Националките победиха Словакия с 2:0 на финала на шампионата във Франция и спечелиха първа континентална титла в историята за страната във възрастовата група. Българките в състав Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова спечелиха шест последователни победи, за да стигнат до първото място. 
"Две тежки седмици, в които ни беше доста трудно. Отидохме като отборът с най-нисък ранкинг и никой не очакваше този успех. Но нашият отбор беше готов за битка. Словакия беше фаворит, но ние намерихме правилните решения. Имаше голямо напрежение, което успяхме да тушираме. Вярвахме в нашите възможности, бяхме много добре подготвени кондиционно и всяка даде максимума от себе си", каза Михаил Атанасов.
Първата ракета Денислава Глушкова печели втора европейска титла след успеха си преди време при 12-годишните.
"Гордеем се, че представихме България по най-добрия начин. Разликата с първата титла е огромна. На 12 не осъзнаваш какво се случва, докато сега е по-трудно и по-сладко", каза Глушкова на пресконференция след завръщането на отбора.
Състезателките похвалиха кондиционния треньор Милен Илиев за усилията му при възстановяването между мачовете.
"Всички имахме болежки и травми, но благодарение на Милен успяхме да се справим", каза втората ракета Михаела Цонева.