Националите по спортна гимнастика продължават подготовката си за предстоящото Европейско първенство в Мюнхен, Германия. Шампионатът ще се проведе от 11 до 21 август. България ще участва с пълен отбор при мъжете, като в състава са и Дейвид Хъдълстоун, и Йордан Александров.
„Чувствам се добре, тренирам всеки ден. Опитвам се да се подобрявам с всяка тренировка и да изчиствам грешките, които мога да поправя до Европейското първенство. Старая се много и се надявам да си изиграя съчетанията. Ще играя на всички уреди, така че има какво да се види със сигурност. Да, има голяма промяна. Доста голямо усложнение има в съчетанията“, коментира Хъдълстоун на днешната открита тренировка на отбора.
„Целта ми е да съм жив и здрав, и да си изиграя съчетанията. Все пак 2020-а беше доста тегава година за мен и искам да подобря представянето си. Надявам се да се види, че има подобрение“, добави той.
„Всичко е наред при мен. Подготовката върви доста добре. Остава още малко до заминаването, всички сме здрави. Имахме няколко контролни състезания в подготовката. Като цяло това е отборно първенство, така че за нас голямата цел е да се класираме сред първите 13 отбора. Това е най-важното.
„На успоредка и висилка няма да добавям никакви усложнения. Просто изчиствам съчетанията. Ще се опитам да помогна на отбора по най-добрия начин. Ще играя многобой и на шестте уреда ще опитам да дам всичко от себе си, и да помогна на отбора. Целта са финали на успоредка и висилка. Тези два уреда са ми най-добрите и там имам най-голям шанс“, заяви Йордан Александров и добави:
„На всяко състезание има голяма конкуренция, особено сега на това Европейско първенство, така че очаквам конкуренцията да е още по-сериозна. Няма състезание, на което да няма конкуренция.“