„Веднага започвам разговори с ръководствата на институциите от региона, които имат отношение към проблема с купуването и продаването на гласове. По никакъв начин не трябва гражданите да имат съмнения в истинността на вота, който ще упражнят на 2 октомври. Те трябва да знаят, че техният глас има значение, а няма да бъде заметен някъде“. Това заяви вчера Анатоли Станев, минути след като стана ясно, че е един от тримата областни управители в страната, които запазват поста си.
Анатоли Станев встъпи в длъжност на 14 януари тази година след кратък престой начело на РИОСВ. Той беше излъчен от квотата на „Има такъв народ“ и замени Борислав Българинов. След оттеглянето на Слави Трифонов от коалицията с „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“ започнаха спекулации, че ще бъде сменен, но това не се случи.
„Хората са изморени от политическите раздори и противоборства и със сигурност искат стабилност и ясна визия за преодоляване на кризите, които връхлетяха обществото“, допълни Станев.
Наред с това той декларира, че ще продължи да работи и по приоритетите, които заложи в началото на предходния си мандат и продължава контактите с Румъния за възстановяване на фериботната връзка Русе-Гюргево. 
„Ще продължа да работя в посока дългосрочното и трайно подобряване на свързаността на областта, в т.ч. изграждането на втори мост над река Дунав при Русе. Приоритет пред мен ще бъдат и перспективите с изграждането на магистралата Русе-Велико Търново“, каза Станев.