Националът по джудо Денислав Иванов поднови тренировки, след като преди месец претърпя операция на коляното, съобщиха от Българската федерация.
Световният и европейски шампион за кадети започна от днес занимания във фитнеса под ръководството на кондиционния треньор на Локомотив (Пловдив) Алекс Михалев. Специалистът помага в подготовката и на друг национал Ивайло Иванов, който също наскоро изпитваше проблеми с травма на крака.
"От две седмици ходя без шина, вече свивам и изпъвам крака свободно. Не съм спирал с упражненията. Надявам се след около месец да започна тренировки и в залата по джудо. Все още има доста време до световното първенство през октомври в Узбекистан", коментира Иванов.
Тя се подложи на операция заради разкъсана странична връзка, а интервенцията бе извършена от един от най-добрите български специалисти по коленни травми д-р Тони Георгиев. 
Състезателите от националния отбор на България по джудо за мъжете и жените са на подготовка до 15 август на високопланинската база Белмекен, водени от треньорите Гончо Дойков и Красимир Христов.  
Младежите, кадетите и девойките пък тренират в Пазарджик под надзора на селекционера Георги Георгиев и на главния мениджър на тима Ален Шмит. Те се готвят за Световните първенства в Босна и Херцеговина и в Еквадор.