15 отбора ще се състезават през новия сезон в Североизточната Трета лига, стана ясно днес по време на съвещанието, което се проведе в конферентната зала на Юнашкия салон (Варна). 
Работната среща бе ръководена от Георги Мирчев - председател на Зоналния съвет на БФС – Варна с участието на секретаря на ЗС на БФС – Варна Пламен Хаджийски. Специален гост беше вицепрезидентът на БФС и президент на Аматьорската футболна лига Румен Вълков. Присъства и председателят на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС в морския град Велико Трифонов.
Вълков и Мирчев запознаха отборите с нововъведенията за предстоящия сезон, които са залегнали в нормативните документи. Както е известно, през тази година във всеки отбор трябва да има на терена по трима играчи до 23 години, а ако те са заменени, трябва да става с футболисти от същата възрастова група. 
Присъстваха всички клубове, а в края беше изтеглен и жребия за новия сезон в шампионата на Североизточна Трета лига. Новите отбори са два дублиращи състава – вторите отбори на Дунав и Черно море (Варна). Дублиращите отбори на варненските Спартак и Черно море, както и Лудогорец III стартират първенството с домакинства. Воденият от Илиян Памуков отбор на Черноломец (Попово) ще почива на старта.
На 6-и август пък ще се проведе и традиционният съдийски семинар, който обхваща реферите, ръководещи мачовете в Североизточната Трета лига, както и попадат в ранглистите на U17 и U15 Елитни групи. Поповчани бяха единственият по-сериозен конкурент на Дунав (Русе) през миналата година и заслужено завършиха на 2-о място. Сега пак са сред фаворитите.
Програма за I кръг
13 август, събота, 18:00 ч:
Спартак II (Варна) - Волов (Шумен)
Спортист (Генерал Тошево) - Ботев (Нови пазар)
Рилци (кв.Рилци, Добрич) - Дунав II (Русе)
Черноморец (Балчик) - Доростол Силистра
Септември (Тервел) - Локомотив 2022 (Русе)
14 август, неделя, 18:00 ч:
Черно море II (Варна) - Устрем Д (Дончево)
Лудогорец III (Рз) - Светкавица Търговище
Черноломец (Попово)                                  почива