През миналия шампионат Ивайло Кирилов и Мартин Цирков работеха като треньорски тандем в „Дунав“. После Цирков бе утвърден като старши наставник, а Кирилов - като негов помощник и консултант.

- Ивайло, какъв всъщност „играеш“ сега в „Дунав“?
- /Смее се/. Всякакъв. Важното е работата да върви. 
- Как разчиташ представянето на „Дунав“ в първите 3 кръга?
- Доволен съм от себераздаването на нашите футболисти. Момчетата си помагат много. Така и трябва да бъде, защото не разполагаме със суперзвезди, които могат да решат всичко при една ситуация в мача. Видяхте тази взимопомощ в двубоя срещу „Марица“. Гостите дойдоха с петима-шестима много опитни играчи и то със стаж в елита. Рецептата срещу такъв тим е да бъдем компактни, задружни и мисля, че се получи.
- При 2 победи и едно реми за начало сигурно се чувствате по-спокойни?   
- 7 точки за 3 кръга при две гостувания никак не са зле. Сигурен съм, че никой не е очаквал да имаме такъв актив. Място за успокоение няма. Срещу „Созопол“ ще бъде много трудно. След трите загуби съперникът ни ще играе на живот и смърт. Трябва да сме готови за такова предизвикателство.
- Как според тебе се вписаха новите попълнения?
- Стоян Предев стъпва много здраво. В негово лице намерихме отличен и корав защитник. Мартин Костадинов беше най-добрият в подготовката. За жалост тази контузия му пречи да поддържа познатата си форма. Въпреки това стисна зъби и изкара на мускули едно полувреме срещу „Марица“. Мартин Петков влиза в час от мач на мач. Той е настандартен играч. Никола Колев е балансьорът ни в халфовата линия. Почти всяка топка се изнася през него. Плюс за нас, че е и много добър човек. Какво да кажа за Мирослав Будинов? Дойде без подготовка, но е заразителен пример за младите със своя професионализъм. Мирослав се раздава в двете фази на играта. Много е полезен и в дефанзивен план. Младите момчета също се вписват добре. Преслав Петков напредва с всеки мач. Кристиан Тасков също играе добре. Същото важи и за Джан Хасан. Най-хубавото е, че резервите се включват на добро ниво и с огромно желание.
- С изненада научихме, че Дани Бонев е преминал в „Черноломец“ /Попово/. Какъв е неговият случай?
- Идеята ни бе да играе основно за втория отбор. Оказа се обаче, че няма право, ако е без професионален договор. Може да играе, ако е юноша, а той не е. Истински парадокс и глупост в наредбата! При тези обстоятелства Дани и баща му разговаряха с нас. Решихме, че е по-добре да играе някъде, затова отиде в Попово. Искам да подчертая, че въобще не сме се отказали от това талантливо момче. Уверихме го, ще го следим и в един момент може да се върне в „Дунав“. Лично аз му пожелавам да не се отчайва и да вярва във възможностите си.
- Как виждаш „Дунав“ след нови 3 кръга?
- Казах - няма да е лесно. Отборите във Втора лига са солидни. Като класа няма кой знае каква разлика между всички тимове. Примерът е „Созопол“. Този отбор е последен в момента, но въобще не е за подценяване.