Десетки ученици, студенти и граждани на Русе ще се включат във възстановяването на екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарк „Липник“. Инициативата е на Иван Иванов, един от собствениците на фирма „Тива Ком“ и ще се реализира под координацията и контрола на Фондация „Русе - град на свободния дух“. 
За реализирането на „Екопътека - аз и ти с грижа за природата“ е привлечено и Спортно туристическо и природо-защитно дружество „Академик“, а партньори са ОП „Паркстрой“, ДЛС „Дунав“, РУ „Ангел Кънчев“ и три русенски училища.
Предвижда се създаване на 4 маршрутно-екообразователни табла с QR кодове, които ще бъдат разположени до автобусна спирка Разклона в Николово, до хижа „Минзухар“, на входовете на лесопарк „Липник“ откъм Николово и откъм „Минзухар“. Ще бъдат определени и пунктовете по трасето на екопътеката, в които да се поставят указателни стрелки и маркировъчни стълбове. Ще бъдат изработени три къщички за птици, една велостоянка при хижа „Минзухар“ и ще бъдат укрепени  конструктивните елементите за мостчето в местността Малък Батмиш.
Напредъкът на проекта ще се отразява в специален дневник в хижа „Минзухар“ и, в секция на сайта на РУ www.uni-ruse.bg и на страницата на инициативата във Фейсбук.