Млада жена с джип предизвика малко преди 11.30 часа вчера зрелищна катастрофа на паркинга на „Лидл“ до офиса на НАП в Русе, при която за радост щетите са само материални и няма пострадали хора. 
На излизане от паркинга жената изгубила контрол над мощната машина, блъснала колата пред себе си, след това преминала на скорост бордюра, разбила като таран остъкленото място с маси за хранене на веригата „Горнооряховска скара“, ударила паркиран до павилиона мотор и се устремила към входа на магазина, но успяла да спре, преди да се вреже в него. В момента на удара в павилиона за хранене имало двама души, които извадини невероятен късмет и по тях няма и драскотина. 

Според екпрерти по пътна безопасност една от най-вероятните причини за произшествието с голяма потенциална опасност е объркване на педалите и рязко натискане на газта вместо на спирачката.
Дълго след инцидента слушители на „Лидл“ разчистваха паркинга от пръснатите навсякъде стъкла.
Ние бяхме вътре, работехме, обслужвахме клиенти, и чухме един удар само, видяхме един джип как прехвърча надолу, разказа пред Русе Медиа работник в закусвалнята. 
Смазаният мотор е негов, но според собственика вече не става за нищо.
Жената прелетя, удари колоната и почти влезе в „Лидл“. Чухме един удар, който се чу като бомба и това беше, каза още свидетелят на инцидента.