Спортен клуб по кану-каяк „Георги Демирев“ информира състезателите и общността, че положи максимални усилия, за да обезпечи участието на спортистите в Държавния индивидуален шампионат от 04.08 до 08.08 2022г в гр. Пловдив, съобщи в писмо до "Утро" председателят на клуба Цвета Демирева.

Ето нейната позиция:

Независимо че г-жа Ева Пашева бе освободена като треньор от клуба, ръководството прояви разбиране за състезателите и особено непълнолетните и обезпечи достъпа на треньора до спортната си база.

От 13.07.2022г. г-жа Пашева не е треньор в СККК „Георги Демирев“, а от 20.07.2022г. г-жа Пашева е председател на нов клуб по кану-каяк „Дунав“

При тези обстоятелства както СККК „Георги Демирев“, така и председателя му Цвета Демирева нямат никакви ангажименти спрямо Ева Пашева.

Клубът има готовност да финансира пътуването на спортистите, включително на Ева Пашева за състезанието в гр. Пловдив.

Поради публично оповестяване няколко пъти в медиите отказ на родителите на непълнолетните състезатели да пътуват с друг треньор, СККК „Георги Демирев“ отправи предложение до г-жа Пашева да декларира, че поема отговорност за състезателите и да приеме с протокол лодките и оборудването, необходими за състезанието.

Днес, 01.08.2022г получихме поредния отказ от г-жа Пашева да подпише посочените документи.

След като бе уведомена, че трябва да носи отговорност за лодките, на 30.07.2022г. Ева Пашева заедено със състезателите изнесе от спортната база всички гребла. На охраната е заявила, че трябват за интервю, след което ще ги върне.

На 31.07.2022г. в медиите бе публикувана информация за създадения от г-жа Пашева нов клуб, като на снимките са състезатели, които са картотекирани към настоящия момент в СККК „Георги Демирев“, държейки нашите гребла.

Поканихме Ева Пашева да върне греблата, както и микробус "Форд Торнео", собственост на клуба ни, но това не бе сторено .

За тези действия уведомихме органите на полицията.

При проверка на спортната база, установихме, че заедно с греблата и микробуса, са изнесени всички купи и награди на СККК  “Георги Демирев“, както и спортните екипи с логото на клуба ни.

При тези обстоятелства СККК „Георги Демирев“ не може да финансира и организира участието на състезателите си на шампионата в Пловдив

Непълнолетните състезатели ще останат картотекирани в СККК „Георги Демирев“ до края на 2022г., тъй като разбираме, че действията им са изцяло под коннтрола на родителите им и г-жа Пашева.

 

На останалите състезатели, които публично демонстрират участието си в новия килуб „Дунав“ се дава възможност да заявят за кой клуб ще се състезават.

 

Г-жа Ева Пашева няма да получава достъп до спортната ни база, а за действията и по изнасяне на клубно имущество ще очакваме действията на компетентните органи

 

Относно нарушаване на етичните правила и норми на треньор, предоставяме БФКК да вземе своето решение за действията на Ева Пашева

 

Към днешна дата СККК "Георги Демирев" не може да ползва собствения си микробус , но ще осигури на състезателите, които останаха лоялни към клуба всички условия за участие в състезания и тренировки.

 

Разчитам, че полицейските органи в най-кратки срокове ще намерят и върнат микробуса, греблата и купите на клуба ни.

 

Съжаляваме, че непълнолетни лица са използвани за лични интереси от госпожа Пашева и се надяваме техните права и емоции да бъдат защитени и компетентните органи по правата на децата ще упражнят контрол.

 

Спортът не е кражба, обиди, използване на деца за лични цели, спортът е честност, етичност и уважение!

 

Големият състезател и треньор е още по-голям човек!