Отборът на Астана съобщи, че възстановява правата на колумбийския колоездач Мигел Анхел Лопес, който бе разследван в Испания за трафик на забранени вещества.
28-годишният Лопес бе задържан миналия месец на мадридското летище Барахас по подозрение, че е помагал на д-р Маркос Майнар, който е обвинен в наркоразпространение. Адвокатите на Лопес отрекоха клиентът им да е извършвал нещо нередно и заявиха, че той е невинен, но междувременно от Астана спряха правата му временно.
"От получената информация отборът на Астана разбра, че няма каквито и да било констатации нито от испанските власти, нито от Международния колоездачен съюз, че Мигел Анхел Лопес е извършил нещо нередно. По този начин той ще може да продължи да изпълнява договора си с клуба и ще се върне към предварително договорения състезателен план", заявиха в понеделник от казахстанския тим.
На колумбиеца му предстои участие в Обиколката на Бургос, която ще бъде генерална репетиция преди започващата на 19 август Обиколка на Испания.
Мигел Анхел Лопес има в кариерата си една етапна победата в Обиколката на Франция и три етапни победи в Обиколката на Испания. През 2018 година той финишира трети в Обиколката на Италия.