Отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха наравно 2:2 в изключително интересно и напрегнато дерби, играно на стадион "Висенте Калдерон" в испанската столица.

Двубоят започна отлично за възпитаниците на Карло Анчелоти, които поведоха още в третата минута, когато Карим Бензема се разписа след добро центриране на Анхел ди Мариа. Домакините обаче показаха характер и направиха пълен обрат още до почивката.

В 28-та минута Коке изравни след асистенция на Арда Туран, а в 45-та Габи Фернандес направи 2:1 със страхотен изстрел от далечно разстояние. През втората част Реал натисна, но играчите на Атлетико се защитаваха добре. Те все пак се пропускаха в 83-та минута, когато Роналдо бе оставен сам в наказателното поле и носителят на Златната топка не сбърка. В последните минути и двата отбора имаха шансове да стигнат до победен гол, но не успяха да го направят и двубоят завърши 2:2.

След това равенство Реал остава на върха с 64 точки, Атлетико вече е втори с 61, а Барселона е на трета позиция с 60. По-късно тази вече каталунците приемат Алмерия.