„Астра Биоплант“, част от групата „Булмаркет“, вече е трета по оборот сред компаниите в страната. За 2021 г. производителят на биодизел отчита приходи от 3,34 млрд. лева, като по този показател отстъпва само на „Аурубис България“ и НЕК, показва класацията на най-големите компании в България на вестник „Капитал“. 
В миналогодишното подреждане „Астра Биоплант“ бе на седма позиция с оборот от 1,74 млрд. лева. Благодарение на повишеното търсене на алтернативни горива и на перфектната работа на мениджмънта и всички служители компанията успява да увеличи приходите си с внушителните 92%.
„Астра Биоплант“ е в топ 5 на производители и търговци на биодизел в Европа с над 320 000 тона произведени и над 900 000 тона изтъргувани биогорива за 2021 г. 
Компанията изкупува над 25% от общия произведен слънчоглед в страната и над 50% от произведената рапица.
В последните години вниманието на компанията се насочва към биогоривата от второ поколение, които пестят с 40% повече въглеродни емисии спрямо тези от първо и близо 10 пъти повече от минералните горива. Делът на биодизела от второ поколение в общия обем на производство на „Астра Биоплант“ достига до 30%. Целта е в следващите 3 до 5 години да нарасне до 60-65%.