Шампионът от 2019 година Доминик Тийм отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Кицбюел (Австрия) с награден фонд 534 555 евро.
Бившият номер 3 в световната ранглиста загуби от Яник Ханфман (Германия) с 4:6, 6:3, 4:6 за 2:28 часа.
Тийм изоставаше с 4:5 в третия сет, когато срещата беше прекратена заради дъжд, а когато играта беше подновена шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2020 година не успя да вземе подаването си и загуби.
28-годишният Тийм се завърна на корта през месец март след продължителна лечение на контузия на китката, но достигна поне четвъртфиналите в последните си три турнира, на които участва.
Това е едва четвърти полуфинал от АТП за 30-годишния Ханфман. Следващият му съперник ще бъде победителя от мача между Душан Лайович (Сърбия) или Филип Мисолич (Австрия). Този четвъртфинал не успя да се изиграе снощи и беше преместен за днес.
Номер 3 в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания) преодоля сет пасив и елиминира Иржи Лехецка (Чехия) с 4:6, 7:5, 7:5. В спор за място на финала той ще срещне своя сънародник и пети поставен Алберт Рамос-Винолас, който спечели срещу Педро Мартинес (Испания) с 6:4, 6:2.