С 20 евро се опитал да се спаси от глоба за неправилно изпреварване румънски тираджия, но вместо да продължи по пътя си, се озовал в килия.
Подкупът е даден в сряда следобед на полицейски екип, която следял за спазване на правилата по пътя Русе-Бяла. На Мойсев баир 56-годишният шофьор не изтърпял опашката от шест автомобила пред него и ги изпреварил по нанадолнището, без да се смущава, че маркировката забранява това. Смущението дошло малко по-късно, когато в ниското бил спрян от униформените. Но явно бързо се е окопитил, защото в дадените за проверка документи били мушнати две банкноти по 10 евро.
Полицаите веднага му сложили белезниците, а по-късно оперативна група го отвела в ареста, където ще остане до насрочването на делото срещу него. Обичайната практика и това да става бързо и всичко да приключва със споразумение и условна присъда.
Опитите за подкупване на полицаи през последните години редовно катастрофират, но фактът, че турци и румънци упорито продължават да опитват да си откупят навежда на мисълта, че не навсякъде в страната е така.