Невиждана месечна сметка за вода в размер на 5265,67 лв. ще трябва да плати на ВиК семейство от русенско село, реши Окръжният съд. Според показанията на водомера в имота само за 35 дни семейството някак е успяло да употреби 2057 кубика вода - почти по 70 кубика на ден. 
Казусът бе разглеждан на първа инстанция през февруари, когато Районният съд реши, че сумата не е дължима, тъй като най-вероятно става въпрос за грешка във водомера. Семейството няма басейн или шадраван в двора, а само малка зеленчукова градинка с капково напояване - 10 корена домати, краставици и пипер, така че за какво би изразходвало бомбастичните 2057 кубика вода не е ясно. А вещото лице свидетелства, че макар на теория през водомера да може да премине това количество вода, при такъв непрекъснат поток той ще се повреди, като това е указано и от завода производител.
Сега обаче съставът на Окръжен съд Русе решава точно обратното - щом през водомера може да премине толкова вода, значи може. Следователно семейството трябва да плати на ВиК начислените 5265,67 лв. плюс лихвите и съдебните разноски. Решението може да се обжалва пред ВКС.