Да произвежда найлонови пликове и чували от събраните пластмасови отпадъци планира операторът на сепарираращата инсталация до сметището „Д Консей“, научи „Утро“. Фирмата е подала до РИОСВ уведомление за наличие на инвестиционно предложение за инсталиране на линия за производство на полимерни продукти. 
„Д Консей“ селектира отпадъци на площадка в местността „Под Ормана“, близо до Регионалното депо за битови отпадъци. За производството тя ще използва както отпадъци от сепарирането, така и нови материали.
Крайният продукт ще представлява чували, пликове с дебелина над 30 микрона и найлони с дебелина над 100 микрона. Предвижда се да бъдат пласирани предимно на производствени предприятия за ползване за многократна употреба, за покриване на парници и др.
 Компанията ще преработва пластмаси, пластмасови опаковки, стружки и каучук. Предвижда се инсталацията да се експлоатира по 14 часа на ден целогодишно. Капацитетът й ще бъде 500 кг/час, 7 тона на денонощие или до 255 тона годишно.
„Д Консей“ е дружество със седалище в София, на което мажоритарен акционер е „Топлофикация Русе“. Фирмата бе кандидат и за оператор на сметището, но в крайна сметка обществената поръчка бе спечелена от „Берус“.