С импровизирани плакати с призиви „Искаме работа в България, а не милостиня на борсата“, „Инфлация се бори с инвестиции“, „Стига обещания, време е за действия“ работници и служители на „Пътинженеринг“ вчера блокираха пътя Русе-Бяла до разклона за Иваново като чост от националния протест на пътните строители. Едно от основните искания на бранша е да си получи парите за вече свършена работа. 
Едночасовата акция започна с час по-рано от обявеното по споразумение между организаторите и полицията в 9 вместо в 10 часа и това изненада шофьорите.
За сметка на това планираният за днес идентичен протест на същото място е отменен, а дали ще се повтори в петък и от колко часа, че ще решава днес.
„От предните протести само останахме излъгани. Отново пътищата не се поддържат, работим , но работим на цени отпреди три години, под себестойност даже, и едва събираме за заплати. Изплащаме възнагражденията на хората със заеми и с кредити, но и кредитните линии свършват. От първите 50 % от дължимите средства, които тръгнаха да изплащат, не всичко ни платиха. По споразумение до 30 юни трябваше да ни изплатят останалите пари, 30 юни мина, пари още няма. Въпреки това продължаваме да извършваме дейности, но след 30 септември всичко спира“, каза изпълнителният директор на „Пътинженеринг“ Петко Николов.