Двама основни футболисти на „Дунав“ ще пропуснат със сигурност първия домакински мач срещу Марица“ /Пловдив/ на 30 юли, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от техническия директор на клуба Светлин Симеонов.
„Мартин Костадинов продължава да лекува контузия. Денислав Минчев пък получи травма при неволен сблъсък преди мача с „Етър“ и в момента лежи в „Медика“, където за него се грижи д-р Котов. Дано и двамата да се оправят бързо“, каза Сиомеонов за „Утро“.
И Мартин Костадинов, и Денислав Минчев са твърди титуляри в схемата на старши треньора Мартин Цирков. Дошлият от „Арда“ варненец Костадинов пропусна първите два кръга. Заради неговото отсъствие централният защитник Стоян Предев бе пратен като десен бек, а мястото му в средата на защитата бе заето от капитана Диян Димов.
Минчев, бивш футболист на „Струмска слава“ /Радомир/, игра при победата срещу „Литекс“ с 3:1. Той подписа контракт по настояване на Цирков.  
Симеонов добави, че скъсалият със „Спартак“ /Варна/ Веселин Любомиров е с малки шансове да се върне в Русе.
„Договорът с този футболист беше на масата, когато стана ясно, че баща му получил инсулт. Веселин сдаде екипировката и си тръгна, защото иска да е близо до семейството си. Вероятно ще започне в „Марек“, а нататък ще държим връзка с него“, обясни Симеонов.