Волейболният отбор на „Дунав“ се раздели със Суперлигата. След 3 сезона в елита тимът ще се задържи все пак на паркета с участие си във второто ниво - Висшата лига. Както „Утро“ писа, ръководството на клуба поиска отсрочка от седмица, за да прецени дали ще се намерят средства за игра в дивизията на първите майстори. 
„Управителният съвет се събра и след като прегледа в детайли наличните данни, установи, че към този момент отборът не може да бъде обезпечен финансово за мачове в Суперлигата. Затова решихме да се реорганизираме с тим във Висшата лига. Компанията „Линамар Лайтс Метал“ ще остане наш основен спомоществовавател с бюджет обаче по-нисък от миналата година. Затова пък Община Русе ще задели повечко средства в сравнение с предишния сезон. Ще разчитаме и на малки спонсори“, обясни за „Утро“ членът на УС Валери Андреев.
Според него не бивало да се правят драми със слизането на отбора с ниво надолу. Напротив - тази нова политика трябвало да е с оздравителен характер.
„Ще разчитаме на ядро от местни волейболисти - Ангел Павлов, Христо Костов, Атанас Митев. Към тях ще приобщим юношите, които завършиха последното държавно първенство в Топ 8 на България. Те имат потенциал и ще се обиграват покрай по-опитните волейболисти. Ще надграждаме на тази основа. Струва ми се, че отборът ще е между първите три в класирането на Висшата лига. Времето във втория ешелон трябва да се използва така, че при благоприятно развитие на обстоятелствата „Дунав“ да погледне отново към Суперлигата, като междувременно се работи за сключване на договори с нови спонсори“, каза Андреев.
На въпроса дали украинецът Сергей Руденко ще остане в отбора, членът на УС обясни: „В момента той е в Русе. Неговото желание е да потърси път към отбор от Суперлигата. Ако не подпише с такъв тим, ще остане при нас. Освен това Сергей е завършил в Украйна школа с придобита правоспособност за професионален треньор. Възможно е и да го използваме и като наставник на някоя от формациите“.
Старши треньор на „Дунав“ във Втора лига ще е Красимир Миронов. Той бе помощник в първия отбор през последните години, а междувременно ръководеше и тима с юноши старша възраст. 
Да погледнем как се разви последното първенство във Висшата лига /дивизия „Изток“/. 
Шампион стана отборът на „Черно море“ /Варна/. Втори и трети се класираха тимовете на „Родопа“ /Смолян/ и „Берое 2“ /Стара Загора/. Другите участници в групата бяха едва още три състава - „Черноморец“ /Бяла/, „Арда“ /Кърджали/ и „Велики Преслав“.