След като преди година „Булмаркет“ обяви намеренията си да стане първата българска компания със сертификат за екологично социално управление (ESG) и наскоро съобщи за значителен напредък с изпълнение на 45 от заложените 148 мерки, примерът вече е последван от втора русенска компания. Своя стратегия на устойчиво инвестиране, която обвързва три основни стълба - Екология, Социална ангажираност и Корпоративно управление, разработва и „М-Газ“ ЕООД, компания, специализирана в доставките на на природен газ. 
„М-Газ е високо отговорна компания, която в своята дейност прилага най-добрите производствени, технологични и корпоративни практики. Благодарение на нашите усилия да налагаме използването на природния газ, ние сме спестили десетки хиляди тонове вредни вещества, парникови газове и фини прахови частици да бъдат изхвърлени в атмосферата вече близо 20 години. За целия период откакто фирмата оперира, следваме екологични принципи, както и такива за устойчиво управление,“ каза инж. Стоян Манолов, управител и собственик на „М-Газ“. 
Необходимостта от създаване на по-дългосрочна ESG стратегия се появява поради нуждата от структуриране на инициативите, по които компанията текущо работи, както и от поставяне на по-дългосрочни цели.
„Чрез нашите цели, фокусирани върху екологичните, социални и управленски фактори, работим за устойчивото развитие на бизнеса и създаването на добавена стойност за клиентите и служителите ни. Водената от фирмата екологична политика за опазване, възстановяване и подобряване на околната среда е един от отновните приоритети на компанията“, поясни Гергана Манолова, мениджър устойчиво развитие на „М-Газ“.