Отделението по акушерство и гинекология се сдоби с нова ендоскопска кула на „Олимпус“, която е оборудвана с лапароскоп, към който има Thunderbeat - патентована от фирмата универсалната електро-хирургична платформа, която за първи път в света интегрира едновременно биполярна и ултразвукова технология в един инструмент. С него може да се извършва едновременно ултразвукова резекция и коагулация на тъканите, съобщиха от Университетска болница „Канев“.
„За нас най-важно е гинекологичното здраве на жените, защото те са бъдещите и настоящи майки. С тази нова и изключително прецизна апаратура на „Олимпус“ ще можем да работим по-сигурно и по-щадящо за нашите пациентки. Ще имаме възможност да извършваме повече операции на матка и аднекси, както и да отстраняваме образувания от маточната кухина /полипи и миоми/.
Нашите пациенти заслужават съвременно лечение с качествена апаратура и ние вече имаме такава, за което аз и екипът на отделението благодарим на ръководството на болницата за гласуваното доверие“, каза д-р Луиза Тончева, началник на отделение „Акушерство и гинекология“.