Европейски конкурс предизвиква желаещите да напишат авторски текст за личните си преживявания по време на пандемията. Той е инициатива на онлайн медиите „Worldcrunch“, „Panodyssey“ („Панодисей“) и европейския консорциум CREA, в който участва и български партньор - Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия (БЦП МСП) със седалище в Русе.
Конкурсът е отворен за всеки, който иска да сподели житейския си опит с един или повече оригинални текстове до 600 думи, написани в първо лице. Приемат се както индивидуални творби, така и партньорствата между хората с различни таланти, които могат да създадат съвместна творба чрез текст, илюстрации и озвучаване.
За да участват в конкурса, българските автори трябва да имат акаунт в социалната мрежа Панодисей, да публикуват текстовете си в личните си Творчески стаи на мрежата и да поканят своята общност да ги прочете, коментира и сподели. Читателите имат ключова роля в конкурса, защото определят част от големите награди.
Крайният срок за участие е 30 септември. Важи датата на публикуване в социалната мрежа Панодисей - panodyssey.com, която става все по-популярна сред българските автори на оригинално съдържание и сред преводачите. 
Мрежата, създадена с подкрепата на програма „Творческа Европа“, е отворена за читатели и автори, а изкушените от творческото писане могат да печелят от творбите си. Всеки може да се регистрира сам или да получи техническа помощ от БЦП МСП със съобщение до адрес [email protected].