Да се подобри комуникацията с „Линамар Лайт Металс“ /придобилия френската „Монтюпе“ канадски собственик/, за бъдат гражданите на Русе по-правилно осведомени за производствените процеси и отделяните от тях вещества - за това се обяви областният управител Анатоли Станев по време на вчерашната си среща с посланика на Канада за Румъния, България и Молдова Н. Пр. Аник Гуле.
„Високата степен на прозрачност е гарант за утвърждаването на всяка една компания“, посочи Станев, който като бивш директор на РИОСВ е отлично запознат със ситуацията.
Че нужда от по-добра комуникация има, за пореден път стана ясно при най-актуалната екокриза около тлеещите на сръбска баржа край Гюргево въглища. Макар че „Линамар“ в момента не работи, мнозина по навик започнаха да я спрягат за виновна за обгазяването.
Н.Пр. Аник Гуле декларира, че страната й е убедена в предимствата за развитие на бизнес в Русе и региона и има желание за увеличаване на инвестициите си тук. Подкрепа беше заявена и за изграждането на втори мост над Дунав при Русе.