Футболистите на „Дунав“ излязоха с чест от двата си първи мача като гости. След победата с 3:1 срещу „Литекс“ в Ловеч русенският отбор завърши 1:1 на стадион „Ивайло“ срещу устремилия се към промоция в елита тим на „Етър“. В събота дунавци ще домакинстват за първи път, като техен съперник ще бъде съставът на „Марица“. Мачът е насрочен за 18 часа.
Дунавци и „болярите“ изиграха равностойно първо полувреме. Веднага след почивката домакините получиха право да изпълнят дузпа. Крум Стоянов проби по фланга, настигнат бе от Димитър Тодоров и след единоборството съдията даде наказателен удар. Централният нападател на „Етър“ Живко Петков, който бе и в трансферните планове на русенци, обаче уцели гредата.
„Дунав“ отговори в 60-а минута с безмилостен изстрел на Йордан Димитров от фаул - 1:0. Той се разписа и на старта на кампанията срещу „Литекс“.
„Виолетовите“ веднага се вдигнаха в атака и „грешникът“ Петков реализира попадение с глава.
Докрая мачът вървеше с двуостри нападения. Домакините владееха повече топката и поставиха на изпитание на няколко пъти вратаря Цветелин Енчев, но той спаси всичко. „Дунав“ пък не се прибра в глуха защита и организира добри нападения. При едно от тях Мартин Петков шутира от около 25 метра и изстрелът му попадна в сглобката на вратата.
Двубоят на „Ивайло“ се игра пред около 1500 зрители.
„Дунав“: Цветелин Енчев, Стоян Предев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Диян Димов, Никола Колев, Кристиан Тасков /65-Теодор Костов/, Кристиан Върбанов /65-Станислав Вълчев/, Йордан Димитров /65-Мирослав Будинов/, Дани Братоев /60-Преслав Петков/, Мартин Петков.