Неизвестен засега арогантен мъж с питбул нанесъл удари с палка по главата на пакистански студент и насъскал животното срещу него.
Потресаващата и срамна сцена се разиграла в петък около 15 часа до вх. Г на бл.“Преслав“ на ул.“Неофит Рилски“. Студентът в Русенския университет си купил нови маратонки преди предстоящото му пътуване за родината на 3 август. На връщане към общежитието се отбил в помещение с млекомат на блока, напълнил си един литър и си тръгнал, като забравил кутията с обувките. По пътя се сетил за маратонките, върнал се и видял, че от помещението с млекомата излиза мъж с питбул, който носи кутията под мишница. Пакистанецът най-учтиво си поискал обувките, но неизвестният отвърнал, че не може да се докаже кой е собственикът им и ако той твърди, че са негови, трябва да му даде 10 лева. Студентът отказал с мотива, че обувките са негови и вече ги е платил в магазина, което ядосало мъжа и той извадил от джоба си сгъваема палка. След като я разпънал, нанесъл два удара по главата на младежа, а насъсканият от него питбул го ухапал два пъти по краката. 
Кървящият младеж се добрал до университета, където пристигнала линейка и го откарала в болница „Канев“. Оттам пък уведомили полицията. 
На място пристигнали униформени от Второ районно, пред които потърпевшият студент разказал за инцидента. Оставен е в болницата под наблюдение, а нападателят се издирва по дадено описание и се очаква скоро да бъде открит.