Регистрираната безработица в Русенска област спада до 4.3% през юни и е само с една десета от процента по-висока от националната. На годишна база намалението в областта е с 0.8%, а спрямо май тази година - с 0.2%.
Добрият резултат на областта обаче се дължи на високата заетост в Русе, където регистрираните в бюрото по труда хора без препитание са 2.5%. От останалите общини само две не са подложени на сериозен натиск. В Сливо поле безработицата е 4,8%, а в Иваново- 4,1%. 
Лидер в неприятната класация е Ветово с 18,2% безработица, следват Ценово с 16,9%, Борово с 15,5%, Две могили с 10,7% и Бяла с 10%.
Регистрираните в бюрата по труда в областта през юни нови безработни са 691. Има и 19 търсещи работа от групите на заетите, учащите и пенсионерите. 
През същия месец броят на започналите работа регистрирани безработни е 759. Над една четвърт от тях са наети по програми за субсидирана заетост. На регионалните програми за заетост се дължи продължаващото снижение на броя на безработните.
Най-търсените кадри са в сферата на машиностроенето и металургията, на строителството и хора с ниска квалификация в преработващата промишленост.