БФС я измисли - „Дунав“, „Етър“, „Черно море“ и „Спартак“ /Вн/ трябва да платят по 20 000 лева за „удоволствието“ да имат отбори и в Трета лига. Събраните суми щели да се отчисляват в нещо като във фонд „Солидарност“ в помощ на другите клубове в третото ниво - като „Устрем“ /Дончево/ и „Дулово“. 
Въвежда се и задължение в мачовете от третото ниво да играят минимум трима футболисти, родени след 1999 година. Ако се наложи някой от тях да бъде сменен, на негово място може да влезе само роден след 1999-а играч. Дори и смяната да бъде принудителна - заради контузия например, ако на пейката няма други такива състезатели, съответният отбор ще продължи с намален състав, независимо че на пейката има други резерви.
„Няма как да излезем с каквото и да е мнение на този етап, защото тази наредба ни завари малко неподготвени. В предпоследния си вид изглеждаше доста подредена и на мене лично ми допадаше. Не мисля, че идеята да се откажем от отбор в Трета лига ще е добро решение. Нали целта ни е да обиграваме младите момчета с мачове в мъжкия футбол. Ще мислим, ще се съветваме, ще изчакаме малко“, коментира за „Утро“ отговорникът по стратегическото развитие на клуба във ФК „Дунав“ Деян Йорданов.