В събота отборът на „Дунав“ ще изиграе втори пореден мач като гост в първенството на Втора лига. След хубавата и ценна победа срещу „Литекс“ в Ловеч с 3:1 русенският тим ще излезе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново срещу „Етър“. В навечерието на тази среща „Утро“ разговаря със старши треньора на дунавци Мартин Цирков.

- Г-н Цирков, как върви подготовката за мача?
- Момчетата тренират на пълни обороти, плюс е и доброто настроение след успеха в Ловеч.
- Разузнахте ли добре отбора на „Етър“?
- Ние се срещнахме с този съперник в предсезонната подготовка и завършихме 0:0 по време на лагера в Трявна. Имаме и непосредствени впечатления за великотърновския отбор от срещата му с „Монтана“ /“болярите“ победиха като гости с 1:0/. Изгледахме внимателно записи и от двата мача.
- Има ли разлика в „Етър“ като класа от показаното в Трявна и в Монтана?
- Да, определено. В сравнение с контролния мач „виолетовите“ изглеждат с една идея по-добри. И няма как да е иначе, защото направиха доста добра селекция. Накуп взеха от „Хебър“ трима футболисти, които бяха с основна роля пазарджиклии да влязат в елитната дивизия. Знаете, че в „Хебър“ дойдоха някакви италианци и тези наистина много добри играчи изведнъж останаха без отбор. Говоря за централния защитник Радослав Терзиев, който по-рано игра с успех за „Ботев“ /Пловдив/, халфа Олег Димитров и тарана Живко Петков. В „Етър“ има и чужденци, така че ни чака тежък мач. Няма обаче от какво да се плашим - „Дунав“ трябва да играе спокойно, концентрирано, мъжки, със самочувствие. В крайна сметка няма да излезем срещу отбор с Роналдо и Меси.
- Имате ли някакви проблеми с контузени играчи?
- Мартин Костадинов поднови тренировките, но не се знае дали ще бъде готов. Джан Хасан и Василен Марков са с леки болежки.
- Първенството започна, но трансферният прозорец все още не е затворен. Може ли да се каже, че „Дунав“ приключи със селекцията?
- И да, и не. Ако в последния момент се появи добър футболист, останал без отбор, но който пасва на разбирането ни като стил на игра, ще мислим по темата. Засега няма нещо конкретно.
- А ще има ли освободени футболисти?
- Няма застраховани хора. Казах на момчетата, че който не се придържа към дисциплината и предпочита да отбие номер на тренировките, може и да не дочака Нова година като играч на „Дунав“. 
- Желам ви успех във Велико Търново!
- Благодаря!