Четиринадесет млади музиканти от пет държави имат възможността да се учат от виртуозния пианист Людмил Ангелов в рамките на неговия майсторски клас, съобщават от НБУ.
Изпълнителите от  България, Китай, Турция, Южна Корея и Япония са били избрани лично от маестрото след прослушване. 
Майсторският клас ще достигне своята кулминация със заключителен концерт на 26 юли, в камерна зала "България". По традиция, след спектакъла маестро Ангелов ще присъди награди на най-добрите участници. Младите таланти ще получат възможността да участват в концерт със симфоничен оркестър през следващия музикален сезон, както и стипендия за обучение при проф. Людмил Ангелов в НБУ.
Изпълнителите ще имат участие и в някой от концертите на българските фестивали "Пиано екстраваганца" или "Софийски музикални седмици", както и представяне в арт център "Сити марк".
През 2010 година Людмил Ангелов провежда своя първи майсторски клас в НБУ. През 2011 година академичният съвет на университета присъди престижното звание "Почетен професор“ на маестрото за неговите заслуги към българската музикална култура и популяризирането й в Европа и по света. От учебната 2011-2012 година Ангелов води редовни курсове по пиано, камерна музика и интерпретация в НБУ.